16-10-07

Herfstig

Herschaalde kopie van DSC_1661

07:15 Gepost door Ann in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (6) | Tags: natuur, herfst |  Facebook |

Commentaren

Mooie herfstkleurtjes.

Ik heb hier een tekst van iemand die informeerde ivm het portretrecht van het Atomium omdat hij die op een openbare blog stond:

Geachte heer Linster,

Ingevolge uw e-mail van 10 juli 2006, informeren wij u dat wij uw vraag hebben voorgelegd aan onze collega's van de juridische dienst.

Er zijn uitzonderingen wanneer er geen auteursrechten (copyright) verschuldigd zijn voor het gebruik en overname van foto's van het monument Atomium;

- indien de foto's worden gebruikt in het kader van actualiteit (bv. opening van het gerenoveerde Atomium). Uiteraard geldt deze uitzondering enkel indien de foto's worden gebruikt in de periode wanneer het evenement plaatsvindt en het bijgevolg beschouwd wordt als actualiteit.

- indien de foto's worden overgenomen in het kader van privé-gebruik. Bv. toeristen die foto's van het Atomium maken en later gebruiken voor privé-doeleinden (vakantie-album, weblogs die slechts toegankelijk zijn voor bepaalde gebruikers, enz.).

Volgens onze collega's van de juridische dienst valt uw gebruik van foto's van het Atomium niet onder deze uitzonderingen.

Met het oog op de regeling van de verschuldigde auteursrechten, vragen wij u dan ook vriendelijk om ons de duur van de reproductie op deze website mee te delen.

Bij de berekening van de verschuldigde auteursrechten zullen wij rekening houden met de duur, het aantal reproducties en uiteraard ook met het feit dat de foto's op een niet-commerciële website zijn geplaatst.

Om u al een idee te geven van het verschuldigde bedrag, verwijzen wij naar onze tarievenbrochure "Grafische en Visuele Kunsten 2006". Deze brochure vindt u terug op onze website www.sabam.be.

Indien u verdere vragen heeft, aarzel zeker niet om ons te contacteren.

Met vriendelijke groet,


Sara Dewaelheyns
SABAM
Reproductierechten - Letterkunde
Tel.: 02/286 83 29
Fax: 02/230 47 36
www.sabam.be

Gepost door: Xray | 16-10-07

warme tinten vooral door de tegenlichtopname!
prima!
groetjes en tot lezens op mijn blog!
joz.

Gepost door: joz. | 16-10-07

Dag "Ann '07",

Ik heb je foto's met heel veel bewondering bekeken.
Het enige wat me ontzettend stoort is dat je je naam op al je foto's zet. In de akademie zie ik dat ook regelmatig, dat eerstejaars hun naam persé op hun werk willen zetten alsof ze allemaal grootmeesters zijn. Laat die slechte hautaine gewoonte gewoonweg vallen en je stijgt geweldig in mijn achting. Je foto's worden er o zo veel mooier mee.

Veel succes en doe zo voort!

Jo

Gepost door: Jo | 16-10-07

rechten!!! ik zou me houden bij paddesteoelen in dit geval.
mooie herfstkleuren.
ludo

Gepost door: ludo | 17-10-07

mooi contrast tussen de warm rode blaadjes en de koud-blauwe lucht. De herhaling van de blaadjes in de achtergrond geeft de foto diepte.
En in vind je naam niet storend op de foto's, for what it's worth.

Gepost door: bart | 17-10-07

Prachtige herfstkleuren met een mooi tegenlicht, waarbij het blauw goed uitkomt. Laat die naam maar op je foto's, die doet niets af van de schoonheid ervan.
Fijn weekend.
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 19-10-07

De commentaren zijn gesloten.