29-09-08

Jeff Koons on the roof

Herschaalde kopie van DSC_3144_edited-2

Een tripje naar het dak van het Metropolitan Museum is sowieso al de moeite waard (het uitzicht!!), maar tot eind oktober loopt daar ook een leuke, kleurrijke tentoonstelling van Jeff Koons.

Jeff Koons, pas 53 en dus nog een levende kunstenaar stelt 3 werken tentoon die je op het verkeerde been zetten. Het eerste is deze, met als titel Balloon Dog (Yellow). Het ziet er echt uit alsof dit hondje een groot uitgevallen ballonneke is, maar dat is gezichtsverlies : het beestje is qua afmetingen 307.3 x 363.2 x 114.3 cm, wat al duidt op een fiks uit de kluiten gewassen HOND, maar het is bovendien geen vederlichte ballon maar een verchroomde constructie in roestvrij staal die nogal wat weegt ook.
Het hondje heeft voor elk wat wils : kindjes vinden hem leuk, volwassenen zien er vanalles in. Leve de fantasie !

Commentaren

Dat verklaart de foto van gisteren,dit is idd een tof kunstwerk dat tot de verbeelding spreekt. Uit ervaring weet ik dat het geen evidente zaak is om dat zo egaal en blinkend in de lak te zetten.

Ik heb gisteren trouwens naa Vlaanderen vakantieland gekeken,een herhaling van Nick Balthazar inNew York en kon veel zaken herkennen door je foto's,was er precies zelf reeds geweest :)

Gepost door: Jim | 29-09-08

ha ja, ik heb ook Vlaanderen Vakantieland gezien en het was wel raar om alle bekende plekjes terug te zien. De reportage was een goede aanvulling van de foto's ;-)

Gepost door: Ann | 30-09-08

De commentaren zijn gesloten.