10-12-08

Nefertete en haar dochter

Herschaalde kopie van Nefertete en dochter

Mijn favoriete Amarna-tijd, met farao Echnaton en zijn koninklijke gemalin Nefertete aan het hoofd van Egypte. De kunst van die tijd typeert zich in de persoonlijke (familie-)taferelen die overal verschenen, in tegenstelling tot de onpersoonlijke en geïdealiseerde voorstellingen in de rest van de Egypte-geschiedenis. Nefertete en Echnaton lieten zich veelvuldig op muren in paleizen (en graven) afbeelden al spelend met hun kroost (6 dochters). Dit hier is een detail van Nefertete die één van haar dochters op haar schoot neemt en kust. Ik vind het een vertederend tafereel.

Commentaren

WOW...you have an amazing blog covering all aspects of life especially sculptures, art and day-2-day happenings. I was pleasantly suprised by your mammals images. That image of the squirrel was a fabulous composition with stunning details, so was the macro shot of the horse's face.

By the way thank you taking the time to visit and leave a comment on my blog

Gepost door: Thomas | 10-12-08

Meesterlijk he. Als je kan,moet je het Britisch museum en het Berlijns Egyptisch museum ook eens bezoeken. Brussel is ook de moeite waard. Egyptische kunst... altijd boeiend en fantastisch om te beleven.

Gepost door: Dirk | 12-12-08

De commentaren zijn gesloten.